Eline De Munck en Michael R. Roskam kijken heel erg uit naar de komst van hun eerste kindje samen. Hopelijk lijkt het kindje heel erg op hen en heeft hij de goede eigenschappen van mama en papa.

“Ik wil vooral dat hij of zij zijn best doet in het leven. In verhouding met zijn of haar talenten. Dat heb ik in mijn eigen opvoeding ook meegekregen. Niet opgeven. Daarnaast: een ander niet aandoen wat je niet wilt dat jou wordt aangedaan. Lief zijn voor jezelf en voor anderen”, klinkt het in Billie.

De Munck hoort wel eens vaker dat kinderen te weinig ambitie hebben en dat ze niet altijd weten waarom. Is er teveel druk?

Ik wil mijn kind graag de vrijheid meegeven om zijn of haar eigen keuzes te maken. Zijn of haar eigen pad te bewandelen. Zolang hij of zij maar wakker blijft. Veel mensen leven niet meer wakker. Alles lijkt een mist. Het leven gebeurt. Overkomt hen.”

Maar er zijn ook slechte kantjes die Eline liever niet ziet bij haar ongeboren kind. “Er zijn er veel. Mijn drang om alles perfect te willen doen. Daarvan hoop ik dat hij of zij het niet zal hebben. Want daar word je niet echt gelukkig van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.