Johan is intussen al bijna een kwarteeuw van het scherm verdwenen. Tot 1999 presenteerde hij nog het populaire muziekprogramma ‘De muziekdoos’, waarin zowel Vlaamse als internationale sterren te gast waren.

Maar toen dat vervangen werd door ‘Hitkracht’, was het einde van zijn tv-carrière in zicht. Johan werd geruisloos naar de uitgang geduwd.

Al snel, in 2000, startte hij een carrière in de gemeentepolitiek bij de CVP-afdeling van Oostende, onder meer als schepen van Cultuur. Hij heeft zelfs lang als Vlaams parlementslid gezeteld tot een chronische darmaandoening een einde maakte aan zijn politieke ambities.

‘Politiek is voor mij verleden tijd’, zegt Johan. ‘Ik volg het natuurlijk nog op de voet, maar ik ben niet meer actief en ik ben dat ook niet meer van plan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.