Volgend jaar wordt Eline De Munck voor de eerste keer mama. Dat doet haar vaak terugdenken aan de tijd waarin zij nog een kind was. Zo heeft ze, net zoals nu, een grote mond. Ze moeide zich graag met alles.

“Door de verhalen van mijn moeder besef je ook hoe anders de dingen vroeger waren. Wij hebben dat zo verkeerd gedaan , zei mijn moeder onlangs nog. Nu is huidcontact heel belangrijk. Een baby wordt onmiddellijk op je gelegd, zodat die baby beseft dat hij in een nieuwe fase zit. Toen? Ik heb een tweelingbroer en van het moment dat wij thuiskwamen, hebben mijn ouders ons alle twee op een aparte kamer gelegd, in een eigen bed. Zo zou ze het nu nooit meer doen, maar toen wisten ze niet beter”, zegt ze in Billie.

Ook als kind was Eline gebeten door de showbizz en de media. Haar favoriete stuk speelgoed was een groene, draagbare cassettespeler met een paars-oranje micro.

“Je kon daarin zingen en jezelf opnemen. Dat toestel zat echt vast aan mijn lijf. Ik had het altijd bij me. Ik heb het zoveel gebruikt dat de cassette op een dag gesmolten is in die cassettespeler. Dat was géén goede dag. Echt niet. Dat was horror.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.