Het zijn emotionele dagen voor Eline Michiels en haar partner. De nacht van 24 op 25 april 2022 was een nacht die het koppel nooit zal vergeten: het waren de laatste minuten dat het hart van hun zoontje klopte.

“Ik herleef de laatste uren van jouw leven vaak en gisteren en vandaag nog net iets meer. Hoe alles op enkele uren tijd van hemel naar hel ging, hoe we uiteindelijk in deze situatie beland zijn, naar een leven als papa en mama van een zoon die niet meer bij ons is”, schreef Eline op Instagram.

“Vandaag is het 365 dagen zonder zoon, zonder Eugène. We hebben het doorsparteld, we zijn er geraakt. Met zeer veel diepe dallen en slechts enkele pieken, pieken met een bitter randje maar vaak een oprechte glimlach.

We zijn er samen geraakt, met iedereen rondom ons, maar vooral met elkaar”, gaat Eline op haar sociale media verder.

Eén en ander is niet makkelijk. “We waren soms wankel, op zoek naar onszelf in ons verdriet en alles daarrond. Een steun willen zijn voor elkaar, maar dat soms voor jezelf niet kunnen bolwerken. Van hysterische ruzies, naar belachelijke verwijten en intens verdriet. Maar vooral van eindeloze liefde naar hoop en besef. Besef dat ik met ons unieke gezin verder wil naar een toekomst waar we ongelukkig gelukkig kunnen zijn. Met Eugène in ons hart, jij aan mijn zijde en het baby’tje in mijn buik (en met Jakob die onze tranen aflikt)”, besluit Eline op Instagram.

Héél veel sterkte Eline en Steve.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.