Op social media is Elodie al lang geen onbekende meer en durft ze openlijk over alles te praten. Al was de trein vertrokken vooraleer ze zelf goed besefte. “Zonder dat dat ooit echt de bedoeling was geweest, had ik daar een paar duizend volgers en was ik voor mensen een soort van bodypositivity-fenomeen geworden.” Al draagt ze toch een donker geheim mee. 

In de lagere school geeft Elodie toe dat ze meegedaan heeft aan pesterijen. “Ik had dat niet mogen doen. Het was een meisje uit de klas. Als ze naar ons toe kwam, liepen we weg. En als we spelletjes speelden, mocht ze niet meedoen.”, vertelt ze aan ‘Het Laatste Nieuws’. Het mag dan wel al lang geleden zijn toch kregen de pesterijen recent nog een staartje. “Op Twitter heeft iemand die pesterijen opgerakeld en ben ik in een shitstorm terechtgekomen. Ik was nochtans niet de enige pester geweest, maar wel de enige die op dat moment actief met sociale media bezig was en zo werd ik het mikpunt.”, gaat ze verder. Ze geeft toe dat veel onder groepsdruk gebeurde wat het natuurlijk niet goedpraat. Ze heeft het ook willen rechtzetten. “Ik heb het gepeste meisje toen gecontacteerd, maar ze wilde er niet over praten. Dat vind ik nog altijd jammer, ik had het graag uitgeklaard met haar.”

Het is iets dat ze nooit zal vergeten en als ze zou kunnen zou ze de klok graag willen terugdraaien. “Nu ik 26 jaar ben, schaam ik me natuurlijk over wat ik toen heb gedaan. Door er opnieuw over te beginnen, loop ik weer het risico op een shitstorm, maar als ik dus iets zou willen veranderen aan mijn geschiedenis: dat.”, biecht ze nog op. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.