Erik Van Looy

Ook voor het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’, was het Erik Van Looy zelf die de kandidaten moest overtuigen mee te doen. Humo peilt naar zijn strategie.

“Ik ben de Theofiel Boemerang van de het Vlaamse quizwezen” lacht Erik uitbundig. “Bij mensen die nee zeggen, blijf ik elk jaar opnieuw proberen.

Maar wanneer iemand vraagt om echt met rust te worden gelaten, stopt zelfs Erik Van Looy. “Ik ben een goeiige stalker: als iemand vraagt om te stoppen, doe ik dat”, verdedigt hij zich.

Dat er in het vorige seizoen veel opmerkingen kwamen dat er teveel kandidaten met buitenlandse roots mee speelden, doet de presentator pijn.

“Ik ben niet zo gek om te denken dat ‘De slimste mens’ de wereld kan veranderen, maar het programma heeft wel een zeker maatschappelijk nut”, klinkt Erik vol engagement in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.