Erik Van Looy

Met zoveel jaren ervaring is er nog weinig dat oerpresentator Erik Van Looy nog bang kan maken in ‘De slimste mens ter wereld’. Of toch één ding.

Wanneer een kandidaat richting de twintig seconden zakt en dus gevaarlijk dicht in de buurt van de nul komt is er paniek bij de hele crew, komen we in Humo te weten. Daarvoor blijkt geen scenario te zijn omdat het systeem niet onder nul gaat.

“Daarom hebben we een noodprocedure ingebouwd: als een kandidaat op tien seconden komt te staan, valt al het licht uit in de studio. Wat er vervolgens moet gebeuren, zien we dan wel weer”, knipoogt Erik.

Stoppen met ‘De slimste mens’ zit er nog niet in voor Erik. In Humo maakt hij de vergelijking met zijn Nederlandse collega Philip Freriks die onlangs aankondigde op zijn 80ste te stoppen.

“Dus voel ik me ook verplicht om tot m’n 80ste door te gaan”, lacht de immer enthousiaste presentator. “Als de mensen me nog zo lang kunnen verdragen, natuurlijk”, voegt hij er grappend aan toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.