Hoe zou Erika Van Tielen zichzelf omschrijven? De presentatrice geeft in De Morgen drie eigenschappen die haar kenmerken: zeer gestructureerd, georganiseerd en perfectionistisch. En dat leidt tot een opvallend patroon…

“Als ik voor iets ga, wil ik het goed doen volgens mijn normen, anders doe ik het liever niet”, benadrukt Erika Van Tielen in De Morgen dat ze wel eens voorstellen durft weigeren. En in de loop der jaren is dat enkel maar meer naar voren gekomen in haar keuzes… Erika ziet het als volgt…

“Ik ben zeer plichtsbewust en gecontroleerd en dat is goed in een aantal opzichten, maar dat maakt het leven soms ook wel heel afgemeten”, geeft Erika Van Tielen toe dat er ook nadelen verbonden zijn aan die karaktertrekken.

Erika Van Tielen leidt een goed gepland leven, en dat is nodig in een nieuw samengesteld gezin, waar je rekening moet houden met verschillende huizen, kinderen met veel hobby’s, en bovendien haar eigen onregelmatige job. En dan voegt de presentatrice er een opvallende anekdote aan toe…

“Ik laat wel ruimte voor spontaniteit, maar zelfs dat is ingepland”, lacht Erika Van Tielen in het interview met De Morgen. “Ik ben soms echt jaloers op mensen die de zaken op hun beloop kunnen laten. Wat niet betekent dat ik me niet kan laten gaan, maar dat is toch altijd met een rem op. Matigheid zit in mij ingebakken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.