Eva Pauwels Julie Vermeire

Hoe moeilijk het ook is

Onlangs zorgde de VTM-realityreeks ‘De Vermeires’ voor een comeback van formaat. Voor het eerst in jaren was Eva Pauwels, de ex van Jacques en moeder van zijn kinderen Julie en Maxime, nog eens kort te zien op het kleine scherm.

Een kleine mediacomeback die vooral symbool stond voor Eva’s persoonlijke comeback. Aan Story vertelt ze hoe ze er na een jarenlange strijd in slaagde haar zware drankverslaving te overwinnen, hoe ze afrekende met foute mannen om voortaan helemaal voor haar familie te leven.

“Het was volledig stoppen met alcohol of de dieperik ingaan”, blikt Eva terug op die donkere periode. “Het ergst van al: ik zag mijn kinderen niet meer en ik zie hen doodgraag. Tijdens een ultiem gesprek bij de psycholoog heeft Julie met haar vuist op tafel geklopt en zei ze: ‘Mama, dit is je laatste kans!’ Toen heb ik de klik gemaakt.”

Sindsdien heeft Eva geen druppel meer gedronken. En dat houdt ze nu al vier jaar vol. Puur op wilskracht, de verleiding gaat ze zelfs niet uit de weg: “Mijn goesting is over, maar ik heb altijd iets in huis voor gasten.”

En alcohol is niet de enige verslaving waarvan ze voorgoed afscheid nam.

Sinds eind vorig jaar heeft Eva ook de sigaret vaarwel gezegd, en dat na 31 jaar gerookt te hebben als een ketter: “Roken wordt zo duur, en je mag nergens nog een sigaret opsteken. Ik vape nu. Met wat nicotine erbij om die verslaving rustig af te bouwen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.