Evi Hanssen was jarenlang fanatiek met haar eten bezig om toch maar niet dik te worden. Maar één keuze veranderde plots alles…

“Er wordt vaak gezegd dat je afvalt eens je stopt met drinken, maar ik ben niet vermagerd”, vertelt Evi Hanssen in Dag Allemaal die enkele jaren geleden besloot alcohol af te zweren. Al maakte ze in het verleden wel één grote fout…

“Ik heb jarenlang op mijn eten gelet. Desserts geweigerd, koolhydraten gemeden, alles om maar niet dik te worden”, doet Evi Hanssen haar verhaal in Dag Allemaal. “Ik zie mensen extreme diëten volgen, maar ze blijven wel drinken en denken dan dat ze gezond bezig zijn.” En dan trekt Evi een pijnlijke vergelijking met hoe ze zelf was…

“Ik was ook zo: ‘Ik drink liever mijn calorieën’, zei ik dan”, verwijst Evi Hanssen naar de periode toen ze nog alcohol dronk. Maar nu is dat anders. Haar hele relatie met voeding is veranderd…

“Vandaag eet ik alles en tel ik geen calorieën meer. Ik voel nu beter wat mijn lichaam nodig heeft”, verduidelijkt Evi Hanssen welk effect het had op haar lichaam om te stoppen met het drinken van alcohol. En er is één groot voordeel…

“En als ik toch eens zin heb in een pak friet, eet ik dat zonder schuldgevoel. Ik heb meer zin in zoetigheden, maar omdat ik geen suikers meer uit alcoholische dranken binnenkrijg, vertaalt zich dat zeker niet in vervelend extra gewicht”, benadrukt Evi Hanssen in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.