Een tijdje geleden circuleerde op het internet advertenties van Amerikaans cosmeticabedrijf met foto’s van een breed glimlachende Evi en bijschriften als ‘Ik wil dit product zo goedkoop mogelijk aan iedereen aanbieden. Het is zelfs tien keer krachtiger dan dure botox’.

Nep-advertenties, maar in eerste instantie zag de presentatrice er nog wel een zekere humor in: “Eerst vond ik het nog wel grappig”, citeert Dag Allemaal Evi. “Want net mij gebruiken voor zo’n reclame? Ik heb nog nooit iets aan mijn gezicht laten doen tegen rimpels of iets anders. Ik beschouwde het dus nog wel als een compliment.”

Het lachen verging Evi echter toen mensen haar begonnen te contacteren met de vraag wanneer hun producten geleverd zouden worden en ze zelfs boze reacties kreeg van mensen die na betaling geen levering ontvingen en haar uitscholden voor geldwolf. Hierop besliste ze alsnog naar de politie te stappen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.