Evi Hanssen verloor haar moeder op 14 maart 2023. Meteen na het overlijden van mama Arlette begon Evi een boek te schrijven over het rouwproces. Maar toen volgde er slecht nieuws…

“Ik ben na mama’s dood direct heel diep in de rouw gedoken door een boek te schrijven. Dat deed mij heel veel deugd”, vertelt Evi Hanssen in Libelle. Al geeft de presentatrice meteen toe dat niet iedereen die vrijheid zal hebben. Al was er één gevoel wat Evi wakker hield…

“Maar ik had dus niet het gevoel dat ik mijn moeder miste, omdat ik de hele tijd met haar bezig was – ik hoorde haar stem, ik babbelde voortdurend tegen haar.” Maar toen het boek geschreven was kreeg Evi plots te maken met donkere gedachten…

Evi Hanssen begon zich plots echt somber te voelen. “’Het ligt niet aan de rouw’, zei ik tegen de huisarts. ‘Ik wéét dat ze er niet meer is, ik slaap goed, eet gezond, wandel en mediteer.’” Maar toen kwam de huisarts met een onthutsende waarheid…

“En toen antwoordde de arts: ‘Ja, maar misschien heb jij wel op adrenaline geleefd. Je hebt het afscheid van je mama heel intensief meegemaakt, dat boek geschreven. En nu is alle energie opgebruikt en krijg je een weerbots”, verduidelijkt de dokter wat er met Evi Hanssen aan de hand was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.