Jeroen Meus zat erg diep nadat zijn broer Wim overleden was. Ondertussen heeft hij het overlijden van zijn broer een plaats kunnen geven. Al wil de televisiekok één iets benadrukken…

“Dat wil niet zeggen dat het verdriet verdwenen is”, benadrukt Jeroen Meus in Humo. “Het zou naïef zijn om te denken dat het ooit kán verdwijnen. Maar ik heb het gepolijst, minder hoekig gemaakt.” Jeroen formuleert het als volgt…

“Ik snij me er niet meer elke dag aan.” En dan bekeek Jeroen Meus een filmpje van Billy Bob Thornton, de acteur en regisseur die ook zijn broer heeft verloren, op YouTube. En Thornton verwoordde het perfect…

“Ik ben nooit meer dezelfde kunnen worden”, verwoordt Billy Bob Thornton de impact van het overlijden van zijn broer. “Sinds de dood van mijn broer zit er een melancholie in mij die zich niet laat wegjagen.” En dan volgt er een opvallende vergelijking…

“Ik ben op elk moment voor 50 procent gelukkig en voor 50 procent verdrietig”, benadrukt Billy Bob Thornton en dat gevoel is enorm herkenbaar voor Jeroen Meus. “Het is niet zo dat geluk en verdriet een beurtrol hebben. Neen, ze komen samen”, verduidelijkt Jeroen Meus in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.