“Een stomme term”

De openbare omroep gelooft volledig in Fien Germijns. Een ontdekking en ‘de leading lady van de VRT’, zo wordt ze inmiddels genoemd.

“Daar schrok ik wel van. Ik ben heel dankbaar dat ik deel mag uitmaken van een supergetalenteerd team dat voor de VRT werkt, maar ik zal mezelf nooit omschrijven als ‘leading lady’ van de VRT. Ik vind dat een stomme term., vertelt Fien aan Story.

Toch is Fien niet volledig zeker van haar toekomst bij de VRT. “Ik durf niet te zeggen dat ik hier over tien jaar nog zit. Je weet nooit wat er je pad nog kan kruisen, maar dat zien we dan wel weer”, bekent ze aan Story.

Ze combineert haar tv-werk met de ochtendshow op Studio Brussel. Pittige combinatie! “Ik vind het zelf zot dat ik alles gecombineerd krijg. Het is soms echt puzzelen. Maar ik ben nu iets vroeger gestopt met de ochtendradio zodat ik mij kon concentreren op de opnames van Switch”, bekent Fien aan Story.

Voor ‘De dag van vandaag’ ga ik de twee wel opnieuw combineren Dat beloven weer korte nachtjes te worden. Maar ik wil niet kiezen tussen radio of televisie”, geeft ze mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.