In de nieuwe show die de Planckaerts binnenkort brengen, zal Francesco zorgen voor de livemuziek. Hij zingt en speelt gitaar en heeft die muzikale microbe vermoedelijk van iemand uit de familie geërfd.

“Weet je van wie waarschijnlijk? Van de vader van mijn vader: Gaston Planckaert. Ik heb hem nooit gekend, hij is gestorven na een zwaar verkeersongeluk”, vertelt Francesco aan Primo.

“Ik heb uit de verhalen van de familie gehoord dat mijn grootvader accordeonist was. Het zal daar dus allemaal begonnen zijn, vermoed ik. Ik was van jongs af zot van de muziek van Eric Clapton. Ik wilde zijn liedjes naspelen en ben dan maar op mijn kamer beginnen oefenen”, aldus de Planckaerts telg.

“Ik moet wel meegeven dat ik eerst drumde maar op mijn veertiende naar de gitaar ben overgestapt. Een vriend heeft me toen drie akkoorden aangeleerd. Ik was er zo door bezeten dat ik niet meer kon stoppen”, geeft hij al lachend toe.

Hij kreeg er zelfs klierkoorts door omdat hij er zo vermoeid door was om dat allemaal in zijn eentje te gaan zoeken en leren want internet was er nog niet.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.