De zus van Joke, Belinda, overleed toen ze 55 jaar was. Het gebeurde thuis en net daarvoor had Joke nog woorden gehad met haar.

“Dat maakt het allemaal nog wat moeilijker”, deelt de ex Miss mee aan Dag Allemaal. “In het begin was ik kwaad en vol onbegrip, ik kon zelfs niet naar haar foto kijken die bij mij thuis op de kast staat. Ik heb ’t er nog altijd moeilijk mee. Meer nog, het verdriet neemt alleen maar toe”, bekent Joke.

“Ze zeggen dat de tijd alle wonden heelt, maar bij mij is dat niet ’t geval. Integendeel, de wonde wordt alleen maar groter”,  vertelt ze openhartig aan Dag Allemaal.

Joke ging afscheid nemen van haar overleden zus, ondanks dat ze zich had voorgenomen dat nooit meer te doen. “Toen ik een laatste groet bracht aan mijn peter, de vader van mijn papa, vond ik het echt niet mooi om een dode mens te zien liggen”, bekent Joke van de Velde.

Joke heeft het dan toch gedaan bij haar zus omdat ze eigenlijk haar hand nog eens wou vasthouden. Maar het bleek te moeilijk voor Joke om dat te doen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.