In Primo vertelt Geert Hoste over een feest dat zijn vrouw Veronique en hij mochten bijwonen.

“Plots komen twee mannen naast ons zitten”, gaat de komiek van start. “De ene begint tegen Veronique te praten, de andere tegen mij. Hij vertelt me dat hij kunst verzamelt en nodigt me uit voor een tentoonstelling in Parijs die hij binnenkort organiseert.”

Erg vriendelijk zou u denken, ware het niet dat Geert totaal geen klik met de man had en hem maar wat graag wou afwimpelen. Het duurt echter enige tijd alvorens zijn gesprekspartner dit door heeft maar uiteindelijk begrijpt de man de steeds minder subtiel wordende hints van Geert.

“Ineens komt de organisatrice van dat feest dan naast me zitten en vraagt ze: ‘Heeft u ‘n beetje een interessant gesprek gehad met de broer van Sarkozy? Echt waar, dat was dus de broer van Nicolas Sarkozy, de vroegere president van Frankrijk. Die nodigde me uit en ik heb die dus gewoon wandelen gestuurd! Stom, maar als het niet klikt…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.