Metejoor groeide op in een muzikaal gezin. Zijn ouders speelden in een coverbandje en zowel hij als zijn zus Lisa kregen muziek met de paplepel ingegeven. Hoe reageren zijn ouders op de muziek die hun zoon maakt?

“Ze zijn fier, maar zeggen dat niet zo vaak tegen ons”, vertelt Joris van Rossem in Gazet van Antwerpen. Al blinken ze wel van trots als ze na een optreden backstage komen… Toch durven ze ook kritiek uiten…

“Wanneer een optreden niet goed was, ontsnap ik niet aan commentaar”, geeft Metejoor toe in het dagblad. “Dan zeggen ze zonder scrupules dat het beter kon.” Waarop hebben ze dan commentaar?

“Dat kan met veel te maken hebben: het geluid van een gitaar, de performance, de achtergrondmuziek…” verduidelijkt Joris Van Rossem in Gazet van Antwerpen. Ook nieuwe nummers krijgen zijn ouders meteen te horen om hun mening te geven…

“Zo vond mijn vader mijn vorige album maar niets, te ‘onvolwassen’”, aldus Metejoor over de harde kritiek die zijn vader durft te geven. “Maar die eerlijke commentaar apprecieer ik wel, ik weet dat die recht uit het hart komt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.