Stephanie Planckaert trok voor het VTM-programma ‘Een echte job’ een verpleegstersplunje aan. En Stephanie moet toegeven dat het best wel een emotioneel parcours werd. Eentje dat haar ook twijfels bezorgde…

Stephanie Planckaert geeft toe dat het best wel een oefening was om te achterhalen hoe ze het best omging met de emotionele kant. 

Stephanie kwam terecht op de thoraxafdeling waar mensen verzorgd worden die een operatie moeten ondergaan aan luchtwegen, slokdarm of longen. Een pittige afdeling, geeft Stephanie Planckaert toe in Dag Allemaal…

“Het was een pittige afdeling, de patiënten hebben vaak slokdarm- of longkanker. Zij moeten heftige emoties verwerken na de diagnose. Maar je gaat daar samen door.” Stephanie legt uit wat ze zelf kon doen…

“Je kan niet veel doen, maar tegelijk kan je wél veel doen”, klinkt het bij Stephanie Planckaert in Dag Allemaal. “In sommige gevallen helpt het al om er gewoon te zijn en een schouderklopje te geven.” Al waren er soms ook twijfels…

“Ik heb mijn emoties niet gefilterd of getemperd, ik zit zo in elkaar. ‘Amai, ik vind het zo erg voor jou’, zei ik soms. Als dat een echte emotie is, zie ik niet in waarom ik dat niet zou mogen zeggen”, vertelt Stephanie Planckaert in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.