Lynn Wesenbeek was amper 14 jaar toen haar moeder gediagnosticeerd werd met de ziekte met een K. Vijf jaar later zou Lynn een pijnlijk gesprek voeren met haar moeder…

“Op zeker ogenblik, ze was toen 49, heeft mijn moeder gevoeld dat het niet meer kon en ze nam me apart”, doet Lynn Wesenbeek haar verhaal in Het Laatste Nieuws. Lynn was op dat moment 19 jaar oud en herinnert zich dat gesprek levendig…

“We zaten aan de keukentafel en ze zei: ‘Ik denk dat ik niet lang meer te leven heb.’ Ik was negentien, we hebben heel hard geweend”, vertelt het voormalige VTM-gezicht over het emotionele gesprek. En dan onthult Lynn een pijnlijke waarheid…

“Ik was te jong om een zo’n zwaar gesprek goed te dragen, maar in de dagen erna zag ik dat het effectief niet meer ging en dat ze haar bed niet meer uit kon”, vervolgt Lynn Wesenbeek haar intrieste verhaal in Het Laatste Nieuws.

Na twee weken in het ziekenhuis, zou Lynns moeder overlijden. “Ik bleef alleen achter, ik had enkel mijn diploma middelbaar onderwijs, en daar stond ik.” Lynn onthult het droevige ritueel dat ze elke avond uitvoerde…

“Elke avond na mijn werk reed ik naar de begraafplaats, maar elke keer kwam ik te laat, het kerkhof sloot om 16 uur, en dan zat ik daar. In de auto, aan de andere kant van het hekje, te kijken naar haar graf”, vertelt Lynn Wesenbeek het emotionele verhaal over het overlijden van haar mama.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.