Op 1 september lanceerde Helmut Lotti zijn nieuwe album “Hellmut Lotti Goes Metal”, een kleine woordspeling op zijn naam.

Helmut is erg dankbaar dat zijn carrière een nieuwe wind heeft gekregen want de zanger heeft in de periode 2013-2018 erg magere jaren gekend. “Ik heb toen even gedacht dat mijn carrière voorbij was. En toen moest de mokerslag van corona nog volgen. Dit metalsucces is dus een geschenk uit de hemel.”

Al moet je volgens Helmut wel ‘de flosj pakken wanneer ze voorbijkomt’, zo vertelt hij in De Zondag.

“Toen de vraag van Willy kwam om die cover van Iron Maiden te brengen, had ik gewoon in hun zanghok achter een microfoon kunnen gaan staan met een grote koptelefoon op, maar dan had ik nooit gescoord. Ik dacht: ik ga er een act van maken, een vestimentaire metamorfose in 3 minuten van klassieke zanger naar metalhead. Dat bedoel ik met de flosj pakken. Ervoor zorgen dat mensen niet onverschillig blijven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.