En hij houdt zijn belofte

Op je vader of moeder beginnen lijken als je ouder wordt, velen zien het als een compliment. Schrijver Herman Brusselmans en zijn vader hadden niet altijd de beste band, maar hij vindt het best ok dat hij gelijkenissen met hem begint te vertonen.

“Mijn zus zegt me wel eens dat ik fysiek hard op mijn vader begin te gelijken zoals bij bepaalde bewegingen of mimiek. En erg vind ik dat niet, want op zich was mijn vader wel een goeie gast en een man met humor”, geeft Brusselmans toe in Humo.

Maar zijn vader was heel vaak fysiek agressief en dat is een kantje die Herman liever niet overneemt van zijn vader.

“Toen ik nog tamelijk jong was heeft mijn moeder me laten beloven dat ik nooit een vrouw zou slaan. Ik ben een paar keer zo woedend geweest dat ik wel de aandrang voelde om te slaan, maar met die belofte in mijn achterhoofd heb ik het nooit gedaan.”

Maar dat wil niet zeggen dat Herman nooit op andere manieren agressief uit de hoek kan komen. “Ik kan verbaal behoorlijk agressief uit de hoek komen. In mijn boeken, maar ook als Lena en ik ruzie hebben: dan ga ik soms veel te ver.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.