Herman Brusselmans stopt met roken! Het was groot nieuws toen de schrijver zijn beslissing wereldkundig maakte, maar ondertussen heeft de sigaret alweer de weg gevonden naar Hermans mond. De verslaving bleek té groot…

Herman Brusselmans geeft toe dat zijn goede voornemen om te stoppen met roken uiteindelijk slechts een maand volhield. “Er was geen seconde dat ik er niet aan dacht”, klinkt het openhartig in de podcast ‘Alles goed?’ van Evy Gruyaert.

De schrijver geeft toe dat hij amper 9 jaar was toen hij zijn eerste sigaret rookte en sindsdien eigenlijk niet meer stopte. Maar de dokter had een stevige verwittiging voor Herman Brusselmans in huis…

Professor Filip Lardon, specialist in oncologie, is eveneens te gast in de podcast en hij is duidelijk in zijn oordeel: elk halfuur sterft in België iemand door het roken. 

Herman Brusselmans mag het nu dan wel moeilijk vinden om te stoppen met roken, maar als je gediagnosticeerd wordt met de ziekte met een K is dat straks nog veel lastiger om te aanvaarden, benadrukt de professor. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.