Adel, een vooraanstaand Egyptisch chirurg en tevens ex-vriend van Els de Schepper stierf zo’n 5 jaar geleden op 63-jarige leeftijd. Hoewel ze al een hele tijd geen koppel meer waren, was er nog steeds een innige vriendschap tussen de twee, Els spreekt zelfs over zielsverwanten.

Na al deze tijd besloot Els haar gevoelens op papier te zetten en er een nieuwe single van te maken. Het resultaat is “Unsaid” een samenwerking met Jens Geens en Serhat, die tweemalig de inzending van San Marino was voor het Eurovisie Songfestival.

Ook de videoclip wordt erg persoonlijk verklapt Els. Op basis van schilderijen die Els zelf gemaakt heeft, heeft Michael Kuijpers een videoclip gemaakt.

De single is in zekere zin ook een verdere stap in het rouwproces van Els: “Ik heb er jaren niet over kunnen praten omdat ik het te moeilijk vond, maar intussen heb ik zijn dood een plaats kunnen geven. Dat wil niet zeggen dat ik hem niet meer mis”, aldus Els in Dag Allemaal.

“Soms denk ik: had ik dit of dat nog maar gezegd, maar met ‘had ik maar’ ben je niks. De belangrijkste les die ik hieruit heb geleerd is dat je met alle respect, begrip en openheid met elkaar moet praten voordat het te laat is”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.