Jo Hens heeft al veertien jaar ‘Familie’ op de teller en doet het nog altijd graag. “Familie is een fijne fabriek en blijft boeiend omdat het altijd anders is. Andere verhaallijnen, nieuwe collega’s…” aldus de enthousiaste acteur in Primo.

Op deze manier wil hij er dan ook zeker nog een tijd mee doorgaan. “Maar de dag dat het plezier weg is, stop ik ermee. Ik ga nooit iets tegen mijn zin doen.”

En Jo beseft al geen ander dat het ooit zal stoppen en dat hij zich daar dan bij neer moet leggen. Hij is nu al ongelooflijk dankbaar voor die leuke jaren met zijn rol als Niko.

Jo beweert veel van zichzelf in zijn personage Niko te hebben gestoken. Hij staat dan ook heel dicht bij de Niko uit Familie en dat voelen mensen die Jo Hens kennen goed aan. ‘Je bent op tv dezelfde als in het echte leven’, zeggen ze dan.

“En dat maakt het voor mij aangenaam, ik moet niet veel moeite doen om dat personage te spelen”, geeft de acteur toe in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.