In Het Laatste Nieuws staat te lezen dat de mensen die de koning ontmoeten, niet de échte Filip te zien krijgen. Dat is een kant van zichzelf die de vorst alleen maar in huiselijke kringen kan tonen, zo geeft hij aan.

“Soms zijn er wel mensen die me tutoyeren, maar er is toch altijd een zekere ingetogenheid, bij mij en bij hen”, gaat koning van start. Dit zorgt natuurlijk voor een enige eenzaamheid in zijn bestaan waar de koning aan moest leren wennen.

“Maar mijn vrouw heeft me echt een normale familie gegeven”, gaat hij verder. “Dat is het mooiste cadeau. Let wel, het is niet altijd rozengeur, we kennen dat allemaal. Laten we zeggen dat we erg aandachtig zijn om ons familieleven normaal te houden. Onze kinderen moeten ons echt zien als ouders, en niet als koning Filip die vraagt om flink te studeren. Nee, we zijn mama en papa.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.