We hebben een enorm nat voorjaar achter de rug, maar wat betekent dat voor de zomermaanden? Mogen we ons binnenkort aan een hittegolf verwachten? Weervrouw Jacotte Brokken schept duidelijkheid…

De natte ondergrond zou ervoor zorgen dat de temperaturen minder hoog uitvallen, maar weervrouw Jacotte Brokken wil een hittegolf deze zomer niet uitsluiten. Integendeel.

“Het kan zijn dat er nog hittegolven op komst zijn deze zomer”, benadrukt de weervrouw bij de VRT. “Zoals de modellen het nu voorspellen, zou de zomer bovengemiddeld warm kunnen worden.” Al volgt er meteen ook een stevige verwittiging…

Die warme, droge periodes zullen vermoedelijk afgewisseld worden met periodes met veel neerslag, en met onweersbuien, benadrukt weervrouw Jacotte Brokken over het vermoedelijke weerpatroon van de komende zomermaanden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.