Jacky Lafon heeft in haar leven heel mooie dingen mogen doen, maar er zijn zaken waar zij nog steeds een wrange nasmaak over heeft. Over haar samenwerking met de Nederlandse Valérie Lempereur. Jaren geleden verschenen er best wel wat artikels van haar in de Belgische pers, maar het werd stil rond haar. Tot nu, want Lempereur heeft een boek uit.

Jacky Lafon schrok zich rot toen Dag Allemaal haar vertelde dat Lempereur terug is. De twee zijn niet de beste vrienden, integendeel. Lempereur bracht ook een boek van Jacy Lafon uit. “Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar Valérie kon erg overtuigend zijn. Poeslief ook, wanneer het moest. Haar kantoor straalde professionaliteit uit. Ik zag er posters van Martine Jonckheere en Margriet Herman  die ook met haar hadden samengewerkt. Ik heb ‘m twijfels dan maar aan de kant geschoten. En daar heb ik enorm veel spijt van”, vertelt Jacky deze week in Dag Allemaal.

Jacky zou het boek voor publicatie mogen nalezen, maar naar eigen zeggen heeft zij nooit de kans gekregen. “Het zou rond de Boekenbeurs verschijnen, maar plots lag het in juli al in de winkel. Inclusief bijzonder pijnlijke passages over m’n nichtje en over mijn vader. Ik heb daar destijds in ‘Villa Vanthilt’ m’n beklag over gedaan, en toen is Valérie Lempereur in een echte heks veranderd”, gaat Jacky Lafon verder.


Het kwam tot een rechtszaak en dat heeft Jacky veel geld gekost. “Het was allemaal bijzonder pijnlijk, en ik hoop dat ik er nu nooit meer aan herinnerd word. Weet je trouwens wat Valérie Lempereur zei één van de laatste keren dat we contact hadden? ‘Ach Jacky, jij bent zo’n makkelijke prooi’.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24