Jacotte Brokken droomde er als student van om conservatorium te doen, maar uiteindelijk koos Jacotte toch voor chemie als studierichting. Vanwaar die ommekeer?

“Vanuit een soort volwassen realisme”, geeft de weervrouw toe in gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik dacht dat ik met conservatorium nooit aan een job zou geraken. Chemie gaf me werkzekerheid. Ik had er niet bij stilgestaan dat ik dat dan geen leuk werk zou vinden.” Zag Jacotte dat dan als een foute keuze?

“Vroeger wel. Nu kan ik er ­anders naar kijken”, benadrukt de weervrouw in Het Nieuwsblad. “Wat ik heb ­geleerd tijdens die zoektocht als twintiger heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben.” Want dan leerde Jacotte Brokken ook één belangrijke les…

“Als ik van het begin iets creatiefs had gestudeerd, was ik waarschijnlijk niet hier geraakt, want dan had ik niet de juiste vooropleiding gehad om weervrouw te worden. Elke afslag die je neemt, brengt je uiteindelijk naar een doel”, klinkt het nuchter bij weervrouw Jacotte Brokken in gesprek met Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.