Philippe Geubels heeft al vaker over zijn angsten gesproken. Zo is de comedian een echte hypochonder. Geubels formuleert het als volgt…

“Ik ben geen piekeraar, maar ik ben niet de meest stabiele mens op mentaal vlak”, geeft Philippe Geubels toe in gesprek met Flair. “Ik heb veel angsten.” En één van die angsten steekt er toch bovenuit…

“Zo ben ik hypochonder en denk ik bij het minste pijntje dat ik ernstig ziek ben en zal sterven”, geeft de komiek toe. “Ik heb dat al van kindsaf aan, dus dat zit gewoon in mij.” Hoe probeert hij die angsten onder controle te houden?

“Ik volgde al veel therapie, want erover praten helpt echt”, benadrukt Philippe Geubels in Flair. En dat is het grote verschil met zijn tienerjaren…

“In mijn tienerjaren durfde ik daar niet over te babbelen omdat ik me schaamde, maar dan blijf je daar mee zitten.” En dan ontdekte Philippe al snel één ding…

“Het moment dat ik daarover begon te babbelen, viel er een grote last van mijn schouder en dan merk je ook dat er eigenlijk heel veel mensen worstelen met allerlei angsten”, klinkt het eerlijk bij Philippe Geubels in Flair.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.