Jacques Vermeire werkt graag en veel. “Ik heb mijn publiek. En negatieve dingen waar ik me in opwind, daar stop ik liever mee. Ik heb de luxe dat ik me dat kan permitteren. Ik heb nooit nagetrapt, niet naar VTM, niet naar VRT”, aldus Jacques in Dag Allemaal.

Op VTM loopt ‘Jacques En Urbain Op Wereldtournee’, daarin voelt Jacques zich als een toerist op wereldtournee.

“Ik vond het enorm leerrijk, ik ben een toerist die alles als een spons opzuigt. Ik ben altijd verwonderd over alles wat ik nog niet gezien heb, Urbain is daarin anders. Wij zijn twee uitersten, en weten dat ook van elkaar”, aldus Jacques.

‘”Ik heb er geen zicht op wie dit goed of slecht gaat vinden”, bekent Jacques aan Dag Allemaal. “Het is ook geen humorprogramma. Het gaat over twee komieken die elkaar waarderen en een wereldreis maken. Ik denk dat veel mensen ons ook een keer ernstig willen zien. We geven in elke stad een kort optreden, maar dat is niet de essentie. ’t Gaat over ons als mens. Natuurlijk zal ik de kijkcijfers met argusogen volgen en hoop ik dat we een marktaandeel van 30 procent halen. En flopt het, dan heb ik nog ‘Eenmaal Andermaal’, dat doe ik nog het liefst van allemaal. Daar komt hopelijk zelfs een vervolg op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.