Hij zet anderen in de bloemetjes

Het lijkt wel alsof elk programma dat James Cooke maakt een schot in de roos lijkt te zijn. De man barst van het talent en weet keer op keer de gevoelige snaar bij de kijkers te raken.

Voor James moet elk programma perfect zijn en dan durft hij al eens streng te zijn voor zichzelf, maar ook voor zijn medewerkers.

“Ik ben nogal een controlefreak en perfectionist”, bekent hij in Story. “Omdat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb naar de kijkers, maar ook naar de theaterbezoekers. Wat je aflevert, moet goed zijn. Maar je doet dat als team. Ik verwacht dus dat iedereen zijn best doet.”

De ‘haters’ van James hebben alvast pech, want in het najaar en het voorjaar zal James nog regelmatig te zien zijn op televisie. Zo verschijnt binnenkort een nieuw seizoen van ‘James, de musical’.

“Gelukkig hebben al mijn programma’s geen overlapping. Bovendien gaan die programma’s ook niet altijd over mij, hé. In ‘James, De Musical’ draait het elke avond rond een andere gast, en op de boot in ‘Over De Oceaan’ zijn we met zes.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.