Iedereen doet zijn verhaal bij James

Wat een hartverwarmend programma is ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ toch. James Cooke weet als geen ander om de emotionele verhalen van de kandidaten naar voren te brengen en een luisterend oor te bieden waar nodig.

En er zitten soms behoorlijk heftige verhalen bij, verhalen die James zelf ook een plaats moet kunnen geven. Maar zijn tranen de vrije loop laten op televisie, dat doet hij niet.

“Ik kan altijd terecht bij de mensen van de productie, maar ook bij mijn moeder. Ik heb haar tijdens de opnames veel gebeld vanuit mijn wagen. En ik vertelde ook alles aan Dorian. Even ventileren. Daarom ben ik ook zo blij dat ik in een relatie zit. Als ik thuiskom, kan ik mijn verhaal van de dag doen”, zegt James in Story.

James heeft een grote aaibaarheidsfactor en is heel toegankelijk naar mensen toe. De stap om bij hem hun verhaal te vertellen is nooit groot.

“Mijn interesse is ook gewoon oprecht, dat is belangrijk. Ik ben echt benieuwd naar die mensen hun verhaal. Ik vertel zelf ook makkelijk dingen over mezelf als ik voel dat mensen echt geïnteresseerd zijn. Anders ga je ook niet zoveel delen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.