“Mijn kinderen zijn terughoudend maar ik wil dat ze het goedkeuren”

Het personage dat Janine speelt in ‘#LikeMe’ lijdt aan alzheimer, waardoor er in de serie sprake is van het opstellen van euthanasiepapieren. 

“Het is een hele procedure, en daar ben ik nog niet aan toe”, vertelt Janine aan Primo. Je moet op gesprek. En als de toestemming er is, volgt er nog een hele papierwinkel. Ik wil wel een formulier in orde brengen, waarin staat dat ik niet gereanimeerd wil worden mocht er mij ooit iets overkomen”, verklaart Janine aan Primo. 

Haar kinderen staan hier echter terughoudend tegenover. Maar ik wil dat ze dat goedkeuren. Want ik wil niet dat ze mij ooit naar een woonzorgcentrum brengen. En ik wil niet sterven in een kliniek. Punt”, aldus Janine.

Ze wil de woonzorgcentra niet afbreken maar ze is er ooit Yvonne Verbeeck zaliger gaan bezoeken. “En toen voelde ik dat dat toch niets voor mij was, zo’n plek”, vertelt Janine Bischops vastberaden aan Primo. 

“Maar mijn kinderen en ik moeten die papieren dus nog tekenen. Als ik dan een accident of zo zou hebben, weten de dokters in elk geval dat ze mij niet moeten reanimeren”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.