Met zijn 70ste verjaardag in aantocht, geeft Jean-Marie Pfaff aan Het Laatste Nieuws een rondleiding in zijn pop-upmuseum in Beveren.

De topkeeper van weleer kijkt de toekomst hoopvol tegemoet, al is dat met de gezondheidsproblemen van vrouw Carmen niet altijd makkelijk. “Onze kinderen willen dat we in een appartement gaan wonen, maar dat ziet mijn vrouw niet zitten”, haalt hij zijn schouders op.

In zijn museum beleeft Jean-Marie zijn rijkgevulde carrière opnieuw. “Op den duur word je bijna supporter van jezelf”, grapt hij.

Het museum wordt druk bezocht door jong en oud. “Ik hoop dat ik jongeren kan doen inzien dat ze niet continu op schermpjes moeten staren, maar dat ze moeten trainen en hard werken om iets te bereiken”, aldus een wijze raad van de legendarische doelman.

Dat hij nog altijd op veel erkenning kan rekenen, doet Jean-Marie zichtbaar plezier. “Mensen organiseren zelfs een quiz over mijn leven”, straalt hij in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.