Erik Van Looy

Erik Van Looy doet in Humo zijn boekje open over de opnames van ‘De slimste mens ter wereld’. Vermoeiend zo blijkt.

“Man toch! Na zo’n opnamedag ben ik leeg”, bekent de presentor. “Ik kom thuis als een uitgewrongen dweil. Ik geef alles en daarna ben ik een zombie – tot de camera’s opnieuw aanfloepen.”

Erik herinnert zich ook zijn eerste dag als presentator nog als gisteren. “Ik dacht dat het niet zou lukken”, lacht hij. “Het laatste nummer dat ik tijdens het parkeren hoorde op de radio, was ‘Dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato. Ik ben nogal bijgelovig, dus ik dacht dat het een veeg teken was.”

In zijn eerste uitzending maakte Erik direct een behoorlijk stomme fout. “Gelukkig vonden de mensen dat toen wel sympathiek. Bij ‘De slimste mens’ past een enigszins stuntelige presentator”, weet hij intussen als de beste.

Maar ook later volgde regelmatig een blunder. Vooral als het een culinair thema was. Zo wist hij ooit niet dat een eierdooier hetzelfde is als eigeel. Of hij dan weet dat een curryworst hetzelfde is als een frikandel, grapt Humo. “Een barbaar ben ik nu ook weer niet”, reageert de goedlachse presentator gevat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.