De Morgen spreekt met actrice Nora Gharib over de aardbeving van 8 september in Marokko waar bijna 3000 mensen het leven lieten.

“Het nieuws van de aardbevingen in Marokko heeft me enorm aangegrepen”, gaat Nora van start. “Ik heb familie en vrienden die in Marokko en Marrakesh wonen, dus uiteraard was ik in de eerste plaats verschrikkelijk bezorgd. Ik heb iedereen meteen opgebeld om te vragen of ze oké waren. Mijn familie en vrienden zijn gelukkig allemaal ongedeerd. Aan sommige huizen is er schade, er zijn heel wat meubels vernield, maar voorts stellen ze het goed.”

Na de aardbeving riep de actrice haar volgers op om geld te doneren voor de slachtoffers maar enkele dagen later besloot Nora om ook fysiek te gaan helpen in de getroffen gebieden.

“Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar na enkele dagen voelde ik gewoon dat ik ter plaatse moest gaan helpen. Ik moest íéts doen. Een vriendin uit Marrakesh was al aan een inzamelactie begonnen, en was met de auto voedselpakketten gaan rondbrengen in enkele van de getroffen dorpen in het Atlasgebergte. Met twee grote koffers vol vacuümverpakte kleding, vooral kinderpyjama’s, ben ik op het vliegtuig gestapt, en haar achternagereisd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.