De afgelopen maanden zullen er al heel wat mensen naar het Jean-Marie Pfaff museum in Beveren zijn geweest. Het museum biedt een mooi overzicht van zijn carrière en daar hoort ook een foto van zijn ontmoeting met de paus bij.

“Zeker! De paus heeft me in 1983 in audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome ontvangen. Een geweldig moment in mijn leven. Ik ben gelovig en ik had altijd al de paus eens willen ontmoeten. Een kennis uit Waregem heeft dat toen voor me geregeld. Het is een ontmoeting die ik nooit zal vergeten”, glundert Jean-Marie nog altijd na.

Pfaff heeft heel wat hoogtepunten gekend, maar er zijn er toch enkele die meteen in zijn gedachten schieten als hij aan zijn carrière denkt.

“Het WK in Mexico van 1986 uiteraard. Dat was een beloning voor alle inspanningen die ik geleverd had. En dan die terugkeer en ontvangst in Brussel! Dat ik daar vier keer terug het podium werd opgeroepen, zegt genoeg zeker? Dat moment is de bekroning van mijn carrière.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.