Jeroen Meus ging door een diep dal na het overlijden van zijn broer Wim. Maar nu is het tijd om zijn horizon opnieuw te verbreden, zoals Jeroen zelf zegt in de begingeneriek van ‘De mosterd van Meus’. Jeroen Meus komt met een aangrijpende getuigenis…

“Dat sluit aan bij die drang om de droefenis achter me te laten”, verduidelijkt Jeroen Meus zijn woordkeuze in Humo. Want de televisiekok geeft toe dat hij uit een donkere periode komt…

“Ik heb echt stilgestaan, omdat er alleen plaats was voor dat gevecht om te overleven”, getuigt Jeroen Meus in Humo. “Ik luisterde niet meer naar muziek, ik las niet meer, ik zocht mijn vrienden niet meer op.” En dan doet de chef-kok een opvallende vaststelling…

“Dat is een intrigerend mechanisme: je zou denken dat je, wanneer je om welke reden dan ook diep in de put zit, naar de dingen grijpt die je doorgaans gelukkig maken. Maar je doet net het omgekeerde”, onthult Jeroen Meus in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.