Pommelien Thijs heeft zich in korte tijd opgeworpen tot dé populairste zangeres van Vlaanderen. De #LikeMe-ster schrijft ook al haar nummers zelf. Hoe autobiografisch zijn haar liedjes?

“Mijn nummers zijn als een soort dagboek”, verduidelijkt Pommelien Thijs in Flair. “Ik zal nooit een liedje schrijven over iets waar ik geen voeling mee heb.” Al speelt er ook nog iets anders mee…

“Daarbovenop wil ik me graag nuttig voelen”, voegt de zangeres eraan toe. “Als ik alleen maar over de kleine bubbel van mijn leven zou zingen, zou dat te klein aanvoelen. Zeker omdat ik nu een groot platform kreeg.” Eén ding is duidelijk…

“Als er dan toch veel mensen luisteren naar wat ik zeg of vooral zing, is het fijn om te weten dat mijn nummers een impact kunnen hebben”, verduidelijkt Pommelien Thijs. Al wordt Pommelien daardoor wel vaak naar voren geschoven als rolmodel. Hoe gaat ze daarmee om?

“Ik weet in alle eerlijkheid niet hoe ik hierover denk, want ik vind dit een rare titel om aan mezelf te geven”, geeft Pommelien Thijs toe in Flair. “Ik weet vaak ook helemaal niet hoe dit vreemde leven in elkaar zit, dus het is best eng om te beseffen dat mensen naar mij opkijken. Ik doe ook maar wat, snap je?” voegt de zangeres er lachend aan toe in het weekblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.