Tine Priem is al bijna tien jaar samen met haar partner Tom, maar toch besloot het koppel nu pas voor een kindje te gaan. Vanwaar die twijfels?

“We hebben bewust lang gewacht omdat we graag eerst wilden reizen”, verduidelijkt Tine Priem in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. Al speelde er ook iets anders mee…

“We hebben lang gedacht dat we geen kinderen wilden”, geeft de Thuis-actrice toe in Nina. “Maar mijn broers hebben twee keischattige kindjes van wie ik meter ben, en dat heeft iets in beweging gezet.” En er was nog iets waar het koppel rekening mee moest houden…

“Ook mijn leeftijd begon mee te spelen”, geeft Tine Priem toe dat ze stilaan haar biologische klok voelde tikken. Maar Tom was een andere mening toegedaan…

“Tom was altijd vrij zeker van zijn zaak: ‘Geen kinderen.’ En ik kon me daarin settelen. Maar op een bepaald moment begon ik toch te twijfelen.” Hoe reageerde Tom?

“Hij zei: ‘Awel, ik ben er de laatste tijd toch ook over aan het nadenken.’ Ik heb geluk gehad dat we samen naar het idee toe gegroeid zijn. Op een dag heb ik dan gezegd: ‘Ik denk dat we nog tien jaar supergelukkig kunnen zijn met ons tweetjes, maar dat er een dag zal komen waarop ik spijt zal hebben.” En toen nam het koppel een duidelijke beslissing…

“We beslisten om nog één grote reis te maken in de zomer – naar Sri Lanka en de Malediven – en er daarna aan te beginnen. Tegen het einde van die vakantie ben ik gestopt met mijn pil en drie maanden later was ik zwanger. Ik ben enorm dankbaar dat het zo vlot verlopen is en dat ik een zomerkindje krijg”, klinkt het enthousiast bij Tine Priem in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.