Jeroom werd samen met Philippe Geubels gevraagd voor het Nederlandse programma ‘LOL’. Twee Belgische presentatoren ‘omdat alle Nederlandse kandidaten gecanceld zijn’, klonk het laconiek bij het duo. Waarom ontsnappen zij de dans?

Meer en meer bekende mannen worden door #MeToo op het matje geroepen. Grensoverschrijdend gedrag lijkt wel schering en inslag. Dreigt er ook een schandaal rond Jeroom?

“Neen. Ik voel me helemaal niet verwant met die mensen die in opspraak komen. Wat ze hebben gedaan, degouteert me”, klinkt het bij Jeroom in zijn gekende stijl in het Belgische blad Humo. Philippe Geubels is eenzelfde mening toegedaan…

“Ik voel me ook totaal niet aangesproken”, voegt Geubels eraan toe. En dan wil Jeroom toch één ding duidelijk maken…

“Wij leven in een andere wereld. Wij hebben geen machtspositie. Niemand staat onder ons”, benadrukt Jeroom in het interview met Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.