Toen Joke Devynck een paar jaar geleden verscheen op de rode loper van een filmfestival met een vrouw aan haar zijde, kon de media er niet genoeg van krijgen.

In een openhartig gesprek met Humo onthulde de actrice details over haar liefdesleven. Ze sprak over twee significante monogame relaties in haar leven: één van negentien jaar met een man en één van twaalf jaar met een vrouw.

Het ging niet zozeer over geslacht, maar over het vinden van een balans en authenticiteit in zichzelf.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.