In tijden van corona begon ze in te zien hoe kwetsbaar haar job als presentatrice eigenlijk wel was. Een pandemie zorgde ervoor dat al haar opdrachten direct werden geannuleerd en qua financiële onzekerheid kan dat uiteraard tellen.

“Die studies van kleuterleidster heb ik vroeger niet afgemaakt, ik haakte af toen ik Miss België werd. “Maar tijdens corona heb ik beseft hoe belangrijk een diploma is. Ik was zwanger en voelde me plots heel verantwoordelijk”, bekent Joke.

“Ik kies nu voor meer zekerheid. Met dat diploma heb ik iets achter de hand voor als ik ooit een job naast de media wil”, geeft de BV toe aan Dag Allemaal.

Ook voor de woning die ze momenteel aan het bouwen is, moet ze zorgen voor financiële zekerheid en met een job in de media is dat vaak moeilijk, ontdekt Dag Allemaal.

Van de ene dag op de andere kun je afgeschreven worden en dan sta je daar zonder verhaal. Een bijkomend diploma is dus zeker geen overbodige luxe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.