In het tweede seizoen van ‘De Twaalf’ zien we het hoofdpersonage Anton Bergman vertellen dat er tijdens een cruciaal punt in het hele gebeuren te veel drank aan te pas kwam. Wie sinds een goed jaar is gestopt met drinken, is Katrien De Ruysscher. Ook zij is te zien in de reeks.

“Er is niets wat me op dit moment kan overtuigen om weer te gaan drinken. Nu we ruim een jaar verder zijn, heb ik alles al een keer meegemaakt zonder alcohol en dat viel reuze mee”, begint ze in Het Belang Van Limburg.

Katrien vindt nog steeds dat alcohol te veel en te vaak wordt gepromoot. Zo zijn er te vaak reclamespotjes die vinden dat er bijvoorbeeld bier bij hoort als het gezellig is.

“Van die gedachte zouden we af moeten, vind ik. Het leven is niet alleen maar mooi als je kan drinken, nee: alcohol is slecht. Maar goed, ik voel wel dat er een mentaliteitswijziging aan het komen is, al is er nog veel werk aan de winkel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.