Ze is elke dag verwonderd

Twee jaar geleden werd gewezen Miss België Joke Van de Velde mama van een zoontje Luca. Op 28 februari vierde het jongetje zijn tweede verjaardag en dat in het bijzijn van een fiere en gelukkige mama.

“Het is een cliché, maar de tijd vliegt. Vroeger stond ik daar minder bij stil en probeerde ik van elke dag een goeie dag te maken. Maar nu ik mijn kind zie groeien als kool, word ik er meer mee geconfronteerd. Het lijkt nog maar vorige maand dat Luca ter wereld kwam, en hij is nu al twee jaar en rent bijna sneller dan ik”, lacht Joke in Tv Familie.

Net zoals veel kinderen had ook Luca last van verborgen reflux, wat voor een moeilijke start zorgde. Maar na de vele driftbuien is Luca nu vooral een jongetje dat veel lacht.

“Hoewel hij soms boos wordt als hij iets niet mag, heeft hij geen driftbuien. Misschien blijk ik gespaard van de peuterpuberteit. Maar als die er toch zou komen, zie ik dat als een nieuwe stap in Luca’s ontwikkeling.”

Joke staat nog elke dag versteld van wat haar zoontje elke dag leert en probeert. Zo leert hij tegenwoordig wel elke dag een nieuw woordje. “Vaak wandelen we in de natuur. Ik zeg Luca dan wat we zien, horen en ruiken. Maar het is niet mijn bedoeling om hem zo snel mogelijk in volzinnen te leren praten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.