‘Jordy doet Ibiza’ is een hit, maar wie is de drijvende kracht achter dit fenomeen? Dat is niemand minder dan Jonas Van Geel. 

Jonas heeft, samen met zijn collega David Ottenburgh, Jordy tot leven gebracht. De twee wilden iets nieuws proberen in de wereld van comedy en typetjes. “We waren aan het brainstormen over comedy en typetjes, en zo ontstond Jordy”, herinnert Jonas zich in TV Familie. Het personage heeft veel mensen aan het lachen gebracht, maar het creatieproces was een teaminspanning. 

“Ik wil Els Van Lierde bedanken voor de pruik en make-up en Mieke Van Buggenhout voor de kostuums. Het was geweldig om met hen te werken en de perfecte Jordy te creëren,” voegt Jonas eraan toe in TV Familie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.