Het kenmerkende ‘akketakketak’ van Jordy heeft al veel mensen doen lachen op VTM GO en nu ook op VTM. Jonas Van Geel, de man achter het hilarische typetje, is trots op het succes van Jordy. 

Van sociale media tot primetime televisie: Jordy’s opmars was zorgvuldig gepland. Jonas, samen met David Ottenburgh, bedacht het personage en het bleek een schot in de roos. “Het was fijn om te zien hoe Jordy leefde op sociale media en hoe mensen over hem praatten,” zegt Jonas in TV Familie. Maar wie is Jordy nu echt? “Hij zegt dingen die velen denken, maar niet durven uit te spreken”, vertelt Jonas. 

En terwijl sommigen speculeren dat het personage gebaseerd is op een bestaande persoon, houdt Jonas vol dat Jordy volledig verzonnen is.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.