Eens iemand anders dan Margriet

De tv-wereld is hard en Katja Retsin kan daar zeker van meespreken. Ze werd op zeer abrupte manier duidelijk gemaakt niet meer gewenst te zijn op de openbarre omroep en ook de nieuwe VTM-baas wou met haar niet verder. 

“Toch hoop ik dat vrouwen van 50 en 60 ooit op nationale tv mogen. Oké, Margriet zie je hier en daar wel, maar echt als presentatrice? Ach, ze mogen me altijd bellen, er is geen rancune”, verklaart Katja aan Dag Allemaal.

Zij zelf is afgestudeerd na haar vijftigste als actrice en kan nu dus volop audities doen. Zoiets kon vroeger ook, maar dan voelde het in Katja’s hoofd niet goed omdat ze twijfelde of ze wel een echte actrice was. 

Haar nieuwste project is het stuk ‘Calendar Girls’, dat deze maand in première gaat.  De huisvrouwen in kwestie gaan uit de kleren, weliswaar voor het goede doel.

“En met de nodige attributen, zodat we niet te veel laten zien, we willen niet dat de mensen de zaal uit lopen”, zegt Katja lachend. Want in het stuk gaan de acteurs semi-naakt te zien zijn. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.