Al van jongs af aan was Janine gebeten door de wondere wereld van acteren en de bühne. Haar moeder was streng en heeft een jaar lang geweigerd naar een voorstelling te komen. 

“Ma vond acteurs het ergste soort wat er bestond. Ik mocht van mama mijn haar zelfs niet los doen. Op dat vlak was ze best streng. Ze was bang dat ik verloren zou lopen. En we hebben vaak harde ruzies gehad toen ik wilde acteren. Daarbij lieten we onze tranen de vrije loop”, onthult Janine in Primo. 

“Ik vond het enorm erg dat enkel pa naar m’n voorstellingen kwam kijken. Uiteindelijk heb ik haar met een leugentje toch naar de KVS gekregen. Ik had haar verteld dat de directeur alle ouders had uitgenodigd voor een première. Wat dus niet zo was”, aldus Janine.

“Maar ma zag me toen in dat stuk de hoofdrol spelen naast de schipper, de grote Nand Buyl. Uiteraard kende ze hem van tv, en toen is ze overstag gegaan. Ze vond het zelfs fantastisch”, vertelt Janine Bischops aan Primo. 

Samen bleven ze naar al haar voorstellingen komen, tot haar papa op vroege leeftijd overleed. Hij werd 64. Haar moeder bleef komen tot ook zij op 83-jarige leeftijd overleed.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.